Politika

İstanbul’da bir dizi temasta bulunan AK Parti Tokat Belediye Başkan Adayı Eyüp Eroğlu, Mustafa Sarıgül’e eleştiride bulunurken, “Haliç’e yunuslar giriyorsa Başbakan Erdoğan sayesindedir” dedi.

İstanbul’da bir dizi temasta bulunan AK Parti Tokat Belediye Başkan Adayı Eyüp Eroğlu, Mustafa Sarıgül’e eleştiride bulunurken, “Haliç’e yunuslar giriyorsa Başbakan Erdoğan sayesindedir” dedi.
22-02-2014 10:18

Çeşitli görüşme ve temaslarda bulunmak üzere İstanbul’a gelen AK Parti Tokat Belediye Başkan Adayı Avukat Eyüp Eroğlu, “19 Sene önce pis kokudan etrafında durulmayan Haliç, artık yunusların bile girdiği tertemiz bir deniz oldu. İstanbul’da 19 sene önce başlayan dönüşüm, bütün hızıyla devam ediyor” dedi.

 

MUSTAFA SARIGÜL, AK KADROLARI ELEŞTİRECEK EN SON KİŞİDİR

Eroğlu, açıklamalarının devamında, “İstanbul, son dönemlerde belediyecilik alanında çok gelişti. 19 sene önce Haliç’in etrafında pis kokudan durulmuyordu. Başbakan Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde başlayan zihinsel dönüşüm Kadir Topbaş döneminde de sürüyve bu dönüşüm sayesinde bugün Haliç’e yunuslar giriyorsa Başbakan Erdoğan’ın vizyoner çalışmaları sayesindedir. Mustafa Sarıgül’ün geçtiğimiz günlerde Galata Köprüsü’nde balık tutarken Başbakan Erdoğan’ı ve İstanbul büyükşehir Belediye Başkanımızı eleştirmesi gücüme gitti. Mustafa Sarıgül, AK Kadroları eleştirebilecek en son kişidir. Yüksek öğrenimini İstanbul’da yapmış bir Tokatlı olarak, yalnızca Haliç’e yaptığı yatırımlardan ötürü bile AK kadrolara teşekkür etmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

 

KANAL İSTANBUL’A KARDEŞ GELİYOR

Tokat’ta şehrin içinden geçen Yeşilırmak’ın Kanal İstanbul benzeri bir çalışma ile ayağa kalkacağını da belirten Eyüp Eroğlu, “Yeşilırmak projesiyle turizm gelirlerini dörde katlamak istiyoruz. Yeşilırmak’ta su yatağı yeteri kadar geniş. Fakat biz biraz daha açmaya çalışacağız. Keyiflitam oluşturmak amacıyla led aydınlatma sistemi ile farklı bir görsellik katacağız. Ekolojik dengeyi bozmadan, ekonomik kalkınma sağlayama hedefindeyiz. Su oyunları merkezi kuracağız. Osmanlı saltanat kayıkları ve klasik Osmanlı kayıklarını Tokat’a getirerek, şehir merkezini gerçek anlamda bir cazibe merkezi yapacağız. Yeşilırmak üzerinde tur düzenleyerek, ırmak kenarının 200 metrelik bölümünde karşılıklı seyir terasları, dinlenme mekânları ve gezi yolları hazırlayacağız. Adeta Kanal İstanbul gibi bir çalışmayı Tokat’a kazandıracak olmanın heyecanı içerisindeyiz. Yeşilırmak üzerinden geçen tarihi Hıdırlık köprümüzü de canlandırmayı hedefliyoruz. Köprüyü, yerel müzikler yapan sokak sanatçıları ile renklendireceğiz. Hıdırlık köprüsü üzerinde ressamlar, müzisyenler ve çelişti zanaatkârlar mesleklerini icra edebilecek. Buralarda birçok kültür ve sanat programı yapılabilecek” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER